Wat eraan vooraf ging

Dat we allemaal kunnen genieten van dit fenomenale negende deel van Fantasia, is niet zo vanzelfsprekend als je wellicht denkt … Het scheelde maar een snorhaar of Fantasia 9 was voor altijd verloren gegaan! Wat er allemaal aan vooraf ging, is het gruwelijkste wat een schrijversmuis als Geronimo zich kan voorstellen. We vertellen je er hier alles over, dus lees rattenrap verder!

“Mega-ultra-super-gi-ga-geitenkaas!” Dat hoorden knagers die toevallig net langs Geronimo’s kantoor liepen op het moment dat hij iets vreselijks ontdekte. Zijn laptop was gestolen! Met daarop het gi-ga-gantische manuscript van de dikste Fantasia ooit! Opa Wervelwind had Geronimo de opdracht gegeven om een fenomenaal Fantasia boek te schrijven. Extra dik en spannender dan spannend. Zoals gewoonlijk had het haast, dus Geronimo ging meteen aan de slag. Het kostte aardig wat moeite om een verhaal te schrijven, maar na een tijdje was het af. Opa had hem dagenlang toegeroepen ‘Schrijf! Schrijf! Schrijf!’. Maar terwijl Geronimo lag uit te puffen van al dat ‘geschrijf, geschrijf, geschrijf’, werd zijn laptop meegenomen! Foetsie! Met daarop de enige versie van het gouden boek! Aaaaaaargh! Tijdens een wanhopige zoektocht ontdekte Geronimo dat De Computermuizen hem voor onderhoud hadden meegenomen, maar daar had hij helemaal niet om gevraagd! Geronimo ging direct op onderzoek uit om zijn computer terug te vinden. En ik kan je verklappen, die zoektocht liep niet bepaald gesmeerd …

Wil je weten hoe dit snorhaartrillende avontuur vol halsbrekende capriolen afloopt? En wil je erachter komen wie Geronimo’s laptop heeft meegenomen en er een stokje voor wil steken dat de fenomenale Fantasia verschijnt? Lees dan De roof van het gouden boek.